Nyitólap Magunkról Legújabb szám
 
Grafodidakt
-Szellemi Műhely
-Írásszakértő
-Gyermekrajz-Szimbólumok
-Mentálhigiéné
-Média-Humán
-Oktatás - Szakmatörténet
-Nevelési Tanácsadó
-Színes
-Pszichológia
-Nagyító alatt
-Pantheon
-Mesterségük címere
websas.hu
Nyitólap / Rovataink / Színes / Beköszöntő

SZÍNES SÁV

Fõiskolás koromban kezdõdött. Diplomamunkámban a börtönben lévõket vizsgáltam a funkcionális analfabétizmus szempontjából. Ezt a munkát folytattam késõbb az egyetemen is. Számtalan különleges írásminta és rajz került így a birtokomba. Ez a tény szinte kínálta a következõ lépést – grafológus lettem, hogy a kincsekkel tudjak mit kezdeni.

Élõ példája vagyok annak, hogyha valaki szívvel-lélekkel teszi a dolgát, van mód „kiugrásra”. Alig, hogy megszáradt a tiszta grafológusi oklevelemen, lehetõséget kaptam a Grafodidaktnál, hogy mindazt, amit tudok, átadjam másoknak is. Kinyílt a világ. Azóta több osztály került ki a szárnyaim alól, sok kollégáért izgultam tanárként, vizsgáztatóként asszisztensi, majd grafológusi vizsgájánál, vezetgettem õket szakdolgozataik fáradságos munkájánál. Ma már korábbi tanítványaim asszisztálnak nekem a tanításban, elemzésekben és nagy öröm számomra, hogy én is segíthetek a legjobbaknak a „kiugrásban”.
Különösen közel állnak hozzám a rajzok, firkák és a holisztikus grafológia. Angol nyelvtudásom nagy segítség ahhoz, hogy a világ grafológiájába is kitekinthessek.
Az írás is örömömre szolgál. Hamar papírra is kerültek a gondolataim, melyek rendre megjelentek a Grafodidakt Magazinban. Tagja, majd fõszerkesztõ helyettese lettem a lapnak, s a cikkeknél nagyobb lélegzetû munkákban is részt vettem. Társszerzõje vagyok a magyar-angol-magyar grafológiai kisszótárnak, s önálló munkám - a Firkakontroll - ma már a tananyag része. Iskolánk oktatási és rendszerszellemét, specialitásait az ország több helyére is rendszeresen elviszem, ha mód van rá, minden felkérésnek eleget teszek. További célom, hogy a mi grafológiánkat az országhatárokon túl is megismerjék, hogy tõlünk tanuljanak!
Örömmel vállaltam el az „E-Grafomagazin” rovatvezetõi tennivalóit, mert ez hihetetlen távlatokat nyit írók és olvasók számára egyaránt. A „Színes – rovat” lesz az a kuckó, ahol az általam különösen érdekesnek talált, de az egyéb, szakmai rovatokba be nem sorolható írások helyet kapnak majd. Izgalmas dolog ez a „bábáskodás” – s remélem, hamarosan dúskálhatunk majd újszülöttünk nagyszerûségét kifejezõ hozzászólásokban.


Gyulai Zsuzsanna grafológus

(gyuzsu)

« Vissza a cikkekhez