Nyitólap Magunkról Legújabb szám
 
Grafodidakt
-Szellemi Műhely
-Írásszakértő
-Gyermekrajz-Szimbólumok
-Mentálhigiéné
-Média-Humán
-Oktatás - Szakmatörténet
-Nevelési Tanácsadó
-Színes
-Pszichológia
-Nagyító alatt
-Pantheon
-Mesterségük címere
websas.hu
Nyitólap / Magunkról / Bemutatkozás
Bemutatkozás -

Hosszú éveket töltöttem általános iskolás gyerekek tanításával, és munkám kapcsán ismerkedtem meg a grafológiával. Az elsõ bizonyítvány után, több grafológiai iskola rendszerét is igyekeztem megtanulni, ezáltal kiválasztva azt az utat, amelyik számomra legkönnyebb értelmezését adja a kézírásnak. Szeretek életvezetési tanácsadás szintjén foglalkozni a grafológiával, de pedagógusként a gyerekírások iránti érdeklõdésem mindig megmarad.

Az igazi „rajongásom” azonban a történelmi személyek írásának vizsgálata felé irányul. Évekig gyûjtöttem a 18.–19. századból Magyarországon fellelhetõ, normaként alkalmazható ABC-s könyveket. Eredményként arra a megállapításra jutottam, hogy nem elég ismerni a vizsgált történelmi korra feltételezhetõen jellemzõ sztenderdet, fogalmat kell alkotni a kor történetérõl, kultúrájáról és a legfontosabbról, a helyi szokásrendszerrõl. Ahhoz, hogy egy valós személyiség elevenedjék meg elõttünk, pl. egy 17. századbeli írásból, bizony ezek az ismeretek szükségesek. Grafológusként választottam a történelem tanulását, és a két tudomány kiegészíti egymást az életemben.

Az oktatástól sem távolodtam el, 2003 óta tanítom a grafológiát. Évek óta sikeres az együttmûködésem a Grafodidakt Központtal, a Magazinban is rendszeresen publikáltam, így örömmel fogadtam a felkérést az Oktatási és szakmatörténeti rovat vezetésére.

Nagy Mariann
tanárnõ,
grafológus szakoktató-szaktanácsadó

Végzettségek
Történelem szakos tanár
Grafológus szakasszisztensi OKJ bizonyítvány 2001.
Okleveles grafológus OKJ 54-es képesítés 2004.
Grafológus szakoktató-szaktanácsadó - Grafodidakt Grafológusképzõ Központ 2003.« Vissza az előző oldalra Nyomtatható változat