Nyitólap Magunkról Legújabb szám
 
Grafodidakt
-Szellemi Műhely
-Írásszakértő
-Gyermekrajz-Szimbólumok
-Mentálhigiéné
-Média-Humán
-Oktatás - Szakmatörténet
-Nevelési Tanácsadó
-Színes
-Pszichológia
-Nagyító alatt
-Pantheon
-Mesterségük címere
websas.hu
Nyitólap / Magunkról / Bemutatkozás
Bemutatkozás -
Foglalkozásom andragógus, grafológus, humán tanácsadó. Grafológusként és andragógusként lassan tíz éve vezetem saját felnõttképzési intézményemet, a Grafodidakt Plusz Stúdiót. Mindaz a tevékenység, ami számomra az elhivatottságot jelenti, nehezen foglalható össze egyetlen szóval. Ha azonban végig gondolom munkáim jellemzõit, mégis sok közös örömöt találok bennük. Ilyen mindegyikben a kommunikáció élménye, a kreativitás és szép kihívás számomra az emberekkel való foglalkozás.

Médiatevékenységem során elsõsorban kulturális- és mûvészeti írásokkal, anyagokkal foglalkozom. Mivel az önkifejezés, és a grafikusi reprezentáció feladatai ma már nem merülnek ki a szabadkézi rajzolásban, ezért nagy lelkesedéssel fordulok a digitális technika újdonságai, grafikusi programjai felé is. Ma már weblapok tervezése, gondozása, az elektronikus szerkesztés is hozzátartozik mindennapjaimhoz.
 
Grafológusként 2005-ben végeztem a Grafológiai Intézetben, már az emeltszíntû OKJ. 54-es követelményeknek megfelelõen. Grafológusi tudásomat összekötve a mûvészettel, fõ szakterületem a vizuális kommunikáció, a grafikai reprezentáció és a mûvészetlélektan. Kedves szakterület számomra a pedagógiai grafológia, a rajzelemzés, a mûvészetterápia, a szimbólumterápia (pl. mandalafestészet) amelyek módszertanát, kutatási eredményeit igyekszem összehangolni a grafológia eszközeivel. Mindezeket a személyiségfejlesztés nagyszerû eszközeinek tartom. Alapelvem, hogy  a felületes és lexikonszerû "belemagyarázás" helyett kizárólag mûvészeti  (alkotói) tapasztalatokon is megérlelt, s elmélyült pszichológiai és pedagógiai ismeretekkel lehet megalapozott gyermekrajz, vagy más grafikum elemzéseket végezni. Szakmai tudásomat nagy elhivatottsággal adom át grafológus-tanárként az érdeklõdõ hallgatóknak is.

R. Eller Gertrúd
grafológus-tanár
 
Szakmai tagságom:
Magyar Írástanulmányi Társaság
Grafológus Grémium

« Vissza az előző oldalra Nyomtatható változat